Nutellakuber – opskrift på konfekt med nutella eller nougat
Nutellakuber er himmelsk konfekt, der består af chokolade, kondenseret mælk og nutella, der smeltes sammen og omgives af to lag chokolade. Det minder lidt om en hjemmelavet marsbar, men smagen er så meget bedre og intens. Konsistensen blød og cremet.
Nutellakuberne er nemme at lave. Det er den bedste og samtidig meget nemme konfekt, jeg har forsøgt mig med. Jeg måtte lave hele tre omgange af nutellakuberne her op til jul, da de forsvinder på forunderlig vis, så snart man vender ryggen til.
Jeg bruger halvmørk chokolade på ca. 55% til top og bundlaget af konfekten. Du kan godt bruge lys chokolade, men man kommer ikke til at kunne se lagene så tydeligt, da den lyse chokolade har nogenlunde samme farve som nutella.
Nutellakuber kan laves med nougat i stedet for nutella, hvis du for eksempel har rester af nougat tilbage efter jul.
Chokoladekonfekt med hjemmelavet nøddecreme
Når du laver nutellakuber, kan du bruge hjemmelavet nøddecreme. Det består af 86% nødder og er knap så sødt som købt nutella. Og så smager det vildt godt. Bare se, hvad en af mine testsmagere sagde, da jeg havde lavet en omgang af kuberne med nøddecreme i stedet for nutella:
“Er der hjemmelavet Nutella i dem? De smager jo insanely godt!”
En anden testsmager bad mig om ikke at lave dem igen, for han kunne ikke holde fingrene fra dem. Nu er du advaret!
Til denne opskrift bruges en halv dåse kondenseret mælk. Brug den anden halvdel til hjemmelavet fudge eller karameller i mikroovn med kondenseret mælk. Hvis du vil lave noget andet end konfekt, så gå til oversigten over alle mine opskrifter med en halv dåse kondenseret mælk. Kondenseret mælk kan man i øvrigt lave selv. Her kan du opskriften på kondenseret mælk.
Nutellakuber – opskrift på nem konfekt
Udstyr
- 1 plastikbøtte med låg 12 x 16 cmx
Ingredienser
- 75 + 75 g halvmørk chokolade ca. 55%
- 100 g lys chokolade
- 140 g nutella kan erstattes af nougat eller hjemmelavet nøddecreme
- 200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
Fremgangsmåde
- Hak den mørke chokolade i ensartede stykker og smelt 50 g mørk chokolade i vandbad eller i mikroovn. Hæld den smeltede chokolade over 25 g hakket mørk chokolade i en anden skål og rør til chokoladen er smeltet.
- Hæld chokoladen i en plastikbøtte på ca. 16 x12 cm og bank den let ned i bordet, så overfladen er jævn.
- Sæt bøtten i køleskabet, mens du tilbereder nutellalaget. Husk at putte låget på bøtten, så konfekten ikke tager smag af stærke madvarer fra køleskabet.
- Hak den lyse chokolade og put den i en gryde sammen med kondenseret mælk og nutella. Rør i gryden, mens ingredienserne smelter sammen. Det skal ikke koge.
- Fordel nutellablandingen over det størknede chokoladelag. Stil på køl indtil nutellalaget er størknet.
- Nu skal du lave det øverste lag af nutellakuberne ved at smelte den anden halvdel af den halvmørke chokolade på samme måde som første gang. Hæld chokoladen over nutellalaget og bank igen bøtten let ned i bordet, så chokoladen bliver jævn. Stil i køleskabet.
- Når det øverste lag chokolade er størknet og nutellalaget har sat sig, skæres nutellakuberne ud i firkanter på 2 x 2 cm. Pas på ikke at skære dem for tidligt.
- Opbevares på køl.
Andre opskrifter på konfekt og hjemmelavet slik

