Avocadoen > Opskrifter med aronia – sådan bruger du de mørke bær

Opskrifter med aro­nia – sådan bruger du de mørke bær

Aronia på en aroniabusk

Her har jeg sam­let inspi­ra­tion til at bruge både frosne og friske aro­ni­abær i smooth­ies, kager, kon­fekt, marme­lade og mor­gen­mad. Aro­nia går også under navnet sur­bær. Det er ikke så mærke­ligt, for de er sure og ret beske i sma­gen. Eller det vil sige: indtil man tilbered­er dem. Når aro­nia koges eller fry­ses bliv­er de meget mere medgørlige.

Aro­nia er et af de mest antiox­i­dant-holdige bær, der kan dyrkes i Dan­mark (kilde: aroniaforskning.dk). Aro­ni­abusken er nem at dyrke, den giv­er et stort udbytte, tåler frost og kræver ikke en masse pas­ning. Sam­tidig er bær­rene nemme at plukke, da de hænger i klaser. Så på den måde er det et meget taknem­meligt bær. Der­i­mod kan det godt være svært at finde på, hvad man skal bruge aro­nia til på grund af den beske smag. Men bare vent, til du prøver opskrifterne her, hvor de mørke bær til­fø­jer både flot farve og dyb smag. 

Næringsind­hold­et i Aronia?

Aro­nia inde­hold­er 50 kalo­ri­er pr. 100 gram og de har et højt ind­hold af fibre sam­men­lignet med andre bær, nem­lig 5,6 g pr 100 g. Til sam­men­lign­ing har blåbær halvt så mange fibre. Se energi­fordelin­gen i tabellen herun­der (kilde: Fri­da fooddata.dk).

Næringsind­holdpr. 100 g
Ener­gi, kcal50
Fedt, g0,1
Kul­hy­drat, g8,8
Kost­fi­bre, g5,6
Pro­tein, g0,7
Aronia på en arobiabusk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *