Gulerodssalat med kakifrugt, granatæble og ingefær
Gulerodssalat med kakifrugt, granatæblekerner og ingefær er en lidt usædvanlig, men rigtig dejlig kombination. Gulerødder er jo søde i sig selv, og med kakifrugt, som er en meget sød frugt, er der brug for lidt modspil. Derfor spiller ingefær, citron og pekannødder vigtige roller i salaten ved at tilføre både lidt syre, bitterhed og skarphed.
Kaki en en vinterfrugt, som kun fås nogle få måneder om året fra oktober til januar, så det er med at nyde frugten, mens den er der. Det passer godt med gulerod, som også er en vintergrøntsag. Her finder du flere opskrifter med kakifrugt.
Gulerodssalat med kakifrugt, granatæblekerner og ingefær
Equipment
- Foodprocessor eller rivejern
Ingredienser
- ½ granatæble kan ersattes af æble.
- 1 økologisk citron (saft og skal)
- ½ tsk. fintrevet ingefær (frisk)
- 1 tsk. flydende honning
- 1 kaki kan erstattes af druer
- 800 gulerod
- 50 g. pekannøder kan erstattes af andre nødder fx valnød eller hasselnød.
Sådan gør du
- Frigør granatæblekernerne. Jeg skærer top og bund af granatæblet og skærer baner langs lamellerne, så man kan brække det fra hinanden i både.
- Riv citronskal og ingefær fint og bland med citronsaft og honning.
- Brug et melonjern til at lave kugler af kakifrugt – eller skær den i tern. Vend frugten i dressingen. Bruger du æble i stedet for granatæble, skal det også vendes i dressingen med det samme, så det ikke bliver brunt.
- Riv gulerødderne. Jeg har brugt en særlig indsats til at lave gulerodsspiraler, men det smager lige så godt med gulerødder revet på almindelig vis. Bland gulerod med dressingen og top med granatæblekerner.
- Drys med hakkede nødder lige inden servering.
Jeg synes ikke, man behøver at skrælle kakifrugt med mindre den er meget sej. Skrællen har lidt bid og en nøddeagtig smag, som det er synd ikke at få med. Og så er det jo skrællen, der er allermest intens orange.
Jeg har kakifrugterne i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Kakifrugt er bedst i salat, når den ikke er for moden, hvor den bliver endnu mere blød og sød. Meget moden kakifrugt er bedre i syltetøj, fx denne lynhurtige kakisyltetøj i mikroovn.
Søde råkostsalater som denne spiser vi efter maden i stedet for til maden. På den måde fungerer den lidt som en dessertsalat. Gulerodssalat med kakifrugt er faktisk ikke den eneste dessertsalat her på Avocadoen. Der er også gulerodssalat med kanel og vanilje, som også er en lidt sød salat.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Jeg ville blive så glad, hvis du også kiggede forbi Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest eller YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
Jeg kan ikke finde noget om, hvornår granatæblekerner skal tilsættes.
Det er da også rigtigt. Der var vist røget et helt afsnit ud af opskriften. Jeg har opdateret den, så den forhåbentlig er mere klar nu. Tak for at gøre opmærksom på det 😀.